Pääsivu
Karavaanarialue
Lomamökit
Ravintola
Palvelut
Harrasteet
Masalan lomakylä
Sijainti, ajo-ohjeet
Yhteystiedot
Hinnasto
Masan Caravan ry
Galleria
Yhteistyössä

Lomakylä:

Matti Meriläinen (SFC jäsen nro 2561) perusti Masalan Lomakylän omistamalleen rantatontille vuonna 1990. Vuonna 2013 vaihtui omistaja, nykyinen omistaja on Piia Arola-Liski ja Masalan toimitusjohtajana toimii miehensä Risto Liski.

Jo lomakylän ensimmäisenä toimintavuotena Suomen karavaanarit nostivat sen Suomen karavaanaripaikkojen kärkiviisikkoon. Paikka on ollut suosittu myös tanssilavana ja tapahtumapaikkana.

Lomakylän toimintapuitteet ovat erinomaiset. Suuri ja kaunis järvenrantatontti, pitkä rantaviiva ja jo myönnetyt mittavat rakennusoikeudet antavat hyvän pohjan sekä nykytoiminnalle että uusille kehityshankkeille. Paljon on jo valmiina, ja alueella onkin hyvä palvelutarjonta sekä harrastusmahdollisuudet.

Tanssilava palvelee paitsi paikallisia asukkaita myös matkailijoita. Kesäaikaan Masalassa tanssitaan joka lauantai. Myös päivätansseja ja karaoketansseja on järjestetty jotka ovat osoittautuneet suosituiksi. Lisäksi suuressa ravintolasalissa on järjestetty mm. bingoiltoja, Juhannusjuhlia, Venetsialaisiltoja, hää- ja syntymäpäiväjuhlia, konferensseja ja kokouksia sekä seurakunnan ja muiden yhteisöjen tapahtumia. Tansseja voidaan järjestää myös suurella, osittain katetulla ulkoterassilla.

Terassin vieressä on laaja lapsiystävällinen hiekkauimaranta veneineen ja aidattu lasten leikkipaikka. Alueella on lisäksi kaksi saunaa, keitto- ja grillikatoksia, pesu- ja suihkutiloja, minigolfrata ja mm. lentopallo-, rantalentopallo-, ja sulkapallokentät. Alueella on hyvät kalastusmahdollisuudet (myös onkikilpailuja) sekä lähistöllä on kuntopolku. Lähiseudulla tarjolla on mm. Kemoran Moottoriradan tapahtumat, Kaustisten Kansanmusiikkijuhlat, melontasafareita, ratsastusta ja luontomatkailua. Talvisin moottorikelkkareitit risteävät Masalan kohdalla.

Sähköistettyjä vaunupaikkoja alueella yli 300 (+ 100 varapaikkaa), joista noin sata on jatkuvasti varattuja vuosipaikkoja.

Myös tekniset puitteet ovat erinomaiset. Lomakylässä on kunnallistekniikka, vesi ja sähkö on vedetty koko alueelle. Ravintolan eteisessä on info-piste. Ympäristö- ja jätehuoltoon on kiinnitetty erityistä huomiota, ja jätteiden välivarasto on huolella maisemoitu.

Caravan-lehden v. 2008 Leirintäkyselyssä Masala ylsi yleisten alueiden kolmannelle sijalle ja kaikkien alueiden (SFC + yleiset) vertailussa Masala oli sijalla 7. Ja vuonna 2009 Leirintäkyselyssä Masala ylsi yleisten alueiden viidennelle sijalle ja kaikkien alueiden (SFC + yleiset) vertailussa Masala oli sijalla 13.


Masalan merkkipaaluja:
- Lokakuu 2016: Ison sähkösaunan suihkutilojen remontti valmistui
- Toukokuu 2016: Kesäsuihkujen remontti valmistui
- Huhtikuu 2016: Perhesaunan sauna- ja pesutilojen remontti valmistui
- Tammikuu 2013: Omistusjärjestelyjä - omistajaksi Piia Arola-Liski ja toimitusjohtajaksi Risto Liski
- Kesä 2005: Minigolfrata avataan
- Kesä 1997: Iso 40 -hengen rantasauna valmistuu
- Kesäkuu 1996: Uusi päärakennus, iso ravintola ja tanssisali avataan juhlallisesti, avajaispuheen pitää Esko Aho
- Kesä 1995: Perhesauna valmistuu
- Toukokuu 1994: Kahvila / toimistorakennus avataan


Masala myös Facebookissa!
Kts. Lomakylät Masala